Kom godt i gang med at sy

Det er fantastisk at kunne sy selv, og når først du kan det, så er mulighederne uanede, da du gradvist vil kunne mestre flere og flere teknikker og kundskaber. Til sidst kan du sy dig din egen og din families garderode. 

Det er noget så tilfredsstillende at have syet noget flot og brugbart, og du får et andet forhold til den syede genstand, som gør, at du passer langt bedre på den, og giver den en længere levetid end det, som du køber.
Derfor er det bare at komme i gang med at suge kundskaberne til dig.

Hvad kræver det at komme i gang med at sy?

Det er selvfølgeligt nødvendigt med noget sytilbehør, før du kan komme i gang. Ganske vist kan du komme langt med blot en synål og en tråd samt oceaner af tid, men det er lidt sjovere med for eksempel en symaskine. Så anskaf dig en symaskine, som minimum kan basistingene. 

Du skal også bruge sytråd, gerne i flere farver. En god stofsaks og et par knappenåle er også rare at have. Og så skal du naturligvis også have nogle metervarer, som du kan sy af. Så er du klar til at gå i gang med at sy.
Derudover er det rart med et bord, som har en god arbejdshøjde. Tiden kan nemlig nemt løbe fra dig, når du syr, derfor er det bedst med en passende arbejdshøjde.

Hvad skal du starte med at sy?

Når du starter med at sy, så er det en god idé at sy noget nemt, hvor du samtidig lære din symaskine at kende. 

Det kan for eksempel være en pude, en indkøbspose eller lignende. Det er sjovest at sy noget, som kan tages i brug efterfølgende i stedet for bare at sy noget til udsmidning. Det er også motiverende for at komme i gang med at sy endnu mere bagefter. Så find noget nemt at starte med, klip stoffet til, tråd maskinen og sæt dig ved sybordet.

Hvilke metervarer skal du anvende?

Hvilke metervarer du skal købe, kommer helt an på, hvad du skal sy. Hvis du skal sy sengetøj, så er det rart med bomuld. Skal du lave en pyntepude, så vælg i stedet noget stof, som du synes er pænt og som passer fint i den stol, sofa eller andet, hvor puden skal ligge efterfølgende.
Skal du i stedet sy et indkøbsnet, så vælg et mere slidstærkt materiale, som kan holde til hyppigt brug og er stærkt nok, til at kunne bære dine indkøb.

Tag på sykursus

Mange steder i landet findes der et væld af udbud af sykurser. Det kan for eksempel være gennem foreninger, aftenskoler eller andet. Find et som ligger i en rimelig afstand fra dig, og tilmeld dig det ønskede niveau. Så kan du lære teknikkerne korrekt i hyggeligt selskab. Det er altid hyggeligt at dyrke en hobby med ligesindede samtidig med, at du forbedrer dine syfærdigheder. Her kan du ligeledes få vejledning og kendskab til sytilbehør og metervarer.