Fremtidsfuldmagt

Derfor skal du gøre brug af en fremtidsfuldmagt

Overvejer du at lave en fremtidsfuldmagt men ved du ikke helt hvordan du gør? Eller du bare lidt nysgerrig på at høre mere om, hvad det er og hvorfor det kan være brugbart for dig?

Hvad er det?

En fremtidsfuldmagt er kort sagt en fuldmagt, som bliver aktiveret engang i fremtiden, hvis der bliver behov for det. Og hvad er så en fuldmagt? En fuldmagt er et juridisk bindende dokument, som en person kan have på en anden. Med den lægger man visse af sine forpligtelser, som for eksempel i forhold til sine økonomiske eller personlige forhold, over på en anden person. 

En fuldmagt gør dermed en anden person i stand til at tage beslutninger på ens egne vegne indenfor de ting, de har fået fuldmagt over. Man kan vel derfor kalde en fremtidsfuldmagt for en slags ’fremtidstestamente’, hvor man går ind og vurdere hvem af sine nære, som skal varetage ens værdier og forhold, når man ikke længere selv kan.

En fremtidsfuldmagt er dermed blot et dokument, som du laver nu og som vil træde i kraft, hvis du en dag ikke længere er i stand til at varetage dine egne forbehold. Det har ingen juridisk binding, før du er blevet syg og du kan helt selv vælge, hvem der i tilfælde af din sygdom vi blive til din værge.

Bør du lave en?

Fremtidsfuldmagter er noget alle bør få lavet. 

Når man ikke er syg og egentlig går rundt og er meget klar i hovedet, så er det svært at forestille sig, at det på et eller andet tidspunkt ikke længere vil være tilfældet. Men sandheden er, at du med stor sandsynlighed på et eller andet tidspunkt vil få brug for en anden person til at varetage f.eks. dine økonomiske eller personlige interesser.

Rigtig mange mennesker kommer hvert år til skade eller nedkommer med svær demens og kan dermed ikke længere varetage sig selv. I sådanne tilfælde er det utroligt rart og praktisk, at du har en person til at hjælpe dig og varetager dine interesser for dig, som du stoler på.

Hvordan laver jeg en?

Nu er det sidste spørgsmål blot; hvor får man lavet en fremtidsfuldmagt henne? 

Du kan selvfølgelig godt stikke hovedet forbi din advokat hvis du vil, men du kan nu lige så godt lave din fremtidsfuldmagt derhjemme. På den måde har du også mulighed for lige at tænke dit valg af værge rigtig godt igennem og det endda i trygge og rolige rammer. Fremtidsfuldmagt pris er ganske lav, men selvfølgelig variere alt efter hvem du får den lavet ved.

Online kan du også finde en fremtidsfuldmagt skabelon, som kan hjælpe dig når du laver din egen fuldmagt. Online siderne har gjort det ganske nemt for dig ved at lave en fremtidsfuldmagt formular, som gør det nemt for dig at udfylde. Find et fremtidsfuldmagt eksempel online, så bliver processen ganske let.